Analiza de risc la securitatea fizica

analiza-de-risc-la-securitatea-fizica

Analiza de risc la securitatea fizica este prin definitie o activitate desfăşurată pentru a identifica ameninţările şi vulnerabilităţile care pot pune în pericol viaţa, integritatea corporală sau libertatea persoanei ori care pot aduce prejudicii valorilor deţinute de unităţi, în scopul determinării impactului şi evaluării riscurilor de securitate şi în baza careia se stabilesc măsurile necesare pentru limitarea sau eliminarea acestora.

Legitimeaza evaluatorul la momentul vizitei si nu te lasa pacalit de un pret mic aparent atractiv dar care se va dovedi un pejudiciu in momentul in care Analiza de Risc va fi anulata si dumneavoastra sanctionat.

Evaluarea de risc la securitatea fizica are o valabilitate de 3 ani, perioada in care evaluatorul raspunde si reprezinta lucrarea in fata organelor competente de control.

Noi evaluam conform legislatiei si aplicam cele mai optime masuri de securitate raportate la nevoile si factorii de risc din unitatea ce face obiectul evaluarii.

Măsura de securitate este o componentă de baza a unei soluţii de securitate, corespunzătoare uneia sau mai multor ameninţări şi vulnerabilităţi identificate conform analizei de risc şi care are ca scop reducerea riscurilor asociate.

Identificarea riscului – proces de descoperire, recunoaştere şi descriere a riscurilor.

Incident de securitate – eveniment produs, având o evoluţie necontrolata, care genereaza consecinţe nedorite asupra persoanelor şi/sau valorilor şi/sau activitaţilor în cadrul unei unităţi şi care neceşita o acţiune imediata pentru restabilirea şituaţiei anterioare.

Acestea sunt cateva din elementele ce intregesc conceptul de analiza de risc la securitatea fizica, proces devenit obligatoriu pentru toate societatile comerciale, institutii, sau alte forme de organizare prevazute in H.G.301/2012 actualizata conform H.G.1002/23.12.2015.

Pentru informatii suplimentare intra in legatura cu unul dintre specialistii nostri autorizati completand formularul de contact sau apeland numarul de telefon.

Contacteaza-ne acum pentru o evaluare rapida si corecta.